izraelrol-neked.hu logoja

Rólam

Aki bemutatja neked Izraelt.

Vincze Éva fogja bemutatni neked Izraelt. Budapesten születtem 1960-ban. Egyszerű polgári családból származom.

Tanulmányaimat a Kulich Gyula Ruhaipari Szakközépiskolában végeztem. Kisebb megszakításokkal egész életemben varrtam.

Két fiú gyermek édesanyja vagyok. 35 éves koromban elvégeztem egy alap, majd egy középfokú számítógépes tanfolyamot, azonban a szakmában sajnos soha nem dolgoztam.

Hollókőn 2 évig volt egy galériám ahol kiállításokat rendeztem. Ebben a csodálatos kis faluban  az elsők között voltam, aki kiállításokat rendezett. Itt kerültek bemutatásra naiv festők művei, Kiss Roóz Ilona keramikus alkotásai. Később Csavlek András Munkácsy-díjas festőművész munkái, és testvére Csavlek Etelka operaénekes kerámiái. Etelka szabadidejében gyönyörű kerámiákat készít,melyekhez szerepeiből merít ihletet.
Nagyon szerettem ezt az időszakot!

A sorsom úgy alakult, hogy 2006-ban elhagytam Magyarországot és Izraelben kezdtem új életet férjemmel és kisebbik fiammal.

Nehéz és bátor lépés volt 46 évesen új életet kezdeni, hátra hagyva a családot, barátokat, szülőföldet, szokásokat és mindent ami számomra kedves és jó volt. Igaz hátra hagytam a rosszat is, mint a kilátástalanság, jövőkép nélküli élet.

Izraelben divattervezők mellett ismét varrónőként dolgoztam.
A nehéz munkából egy kis felüdülést nyújtott, amikor már taníthattam is a varrást. Ami azt jelentette, hogy tudtam annyira kommunikálni, hogy egy egész osztály elé állhattam magyarázni, tanítani.
Ezt a munkát nagyon élveztem, és büszkeség töltött el, amikor meghallottam, hogy több tanítványomat felvették az  izraeli ruhaipari főiskolára.

2019-ben visszatértünk a férjemmel Magyarországra.

Izraelben 2020 decemberében megszületett az első unokám, de a koronavírus miatt csak 2021 májusában tudtunk találkozni a pici lánnyal. Ennek a látogatásnak kettős célja volt, találkozni végre a kis unokámmal, és vigyázni rá, mert az anyukája vissza megy dolgozni.

2022-ben megszületett a fiú unokám, így az izraeli tartózkodásom meghosszabbodott.

A családom és a barátaim biztattak, hogy írjak az izraeli életemről, tapasztalataimról,mely nagyon eseménydús volt.
Tetszett az ötlet, mely egyben kihívást is jelent számomra. Rövid gondolkodás után elhatároztam, hogy blogot fogok írni.
Így született meg az Izraelről neked. Ha felkeltettem érdeklődésedet várlak az oldalamon, www.izraelrol-neked.hu

Shalom mindenkinek,Éva